Cinema Westside

Cinema Westside

Gisteravond vond de feestelijke opening van Cinema Westside plaats in het Cultureel Centrum van Evergem, de gemeente waar ik opgroeide. Iedere dinsdagavond zal Cinema Westside een mix brengen van bekende films en kwaliteitsfilms, hierin bijgestaan door Film Fest Gent on Tour.

patrick en karel

Patrick Duynslaegher (Film Fest Gent) en Karel Van Poucke (cc Evergem) stellen de programmering van Cinema Westside voor

Sprakeloos (2017, Hilde Van Mieghem), met een bijzonder sterke Viviane De Muynck als stervende moeder, mocht de filmprogrammering openen. Het starten van zo’n filmprogrammering is meer dan welkom in Evergem, waar enkele weken geleden nog de Ertveldse dorpscinema Ritz (die sinds 1996 niet meer in werking was) tegen de vlakte ging. Daarom was het ook bijzonder fijn dat de rijke Evergemse bioscoopgeschiedenis ook in de kijker werd gesteld door een tentoonstelling gecureerd door Ronnie Pede.

cinema Ritz

V.l.n.r.: Evergemnaar en toenmalig Film en Televisie-hoofdredacteur Ronnie Pede, bioscoopeigenaar Jan Owzczarczak, regisseur Stijn Coninx (die een bak Augustijn kreeg toen bleek dat zijn echte naam Augustijn was) en Clara Owzczarczak bij de viering van 60 jaar Cinema Ritz

Kinema van Artevelde

Affiche voor een vertoning in de andere Ertveldse dorpsbioscoop, Kinema Van Artevelde, die tot de Tweede Wereldoorlog operatief was op de locatie waar zich nu het rusthuis bevindt.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s